uslugi ceni

Маса за един


18-01-2017

Докато медицината не измисли хапчето за засищане на глада, храненето, заедно с пиенето на кафе, ще си останат двете най-социалните занимания. Поне по нашите географски ширини.

Дори със салата между зъбите, обедната почивка не е толкова за засищане на глада, а онзи безценен един час да поприказвате за децата, семейството, работа, вчерашното ви излизане, да одумате колежката или съседката, да се оплачете от битието и да освободите пaрата. И докато на Запад за тази дейност има съответните специалисти, наречени Терапевти или Психолози, в България традицията повелява „Че защо да ходя на психолог, като мога да звънна на Танчето“.

Докато всички ние хора на средна възраст винаги имаме под ръка поне 1 – 2 телефонни номера на близки хора, с които да си намерим повод да излезем и побъбрим, истината е, че възрастните хора в мнозинството си са сами. Дали защото съдбата им е отнела спътниците в живота или защото децата и внуците им са се разпилели по света, но обичайната компания за обяд на хората след 80 години са вестника и обедните новини.

Като едни типични привърженици на старомодни технологии, едва сега попадаме на платформата Twitch – широко известна сред геймърските среди, където потребителите на сайта гледат как други хора играят онлайн игри, простичко казано. Та, въпросната платформа, след съответното проучване сред „играещата си аудитория“ пуска категория “Social eating”, или буквално казано „Съвместно хранене“. Научаваме, че това е тенденция, тръгнала от Южна Корея и основната й цел е да споделиш акта на консумация на храна с потребителите на сайта, докато хапваш нещо в почивката между игрите. От сайта асоциират тази категория с излизането с приятели на ресторант, тъй като предоставят опция едновременно с храненето да можеш да комуникираш с последователите си в „лайф чат“. Честно казано, не звучи чак толкова лошо. Дори си мислихме, че вероятно някога, някъде такъв тип приложожения на технологията ще намерят място в живота на възрастните и самотноживеещи хора – да могат онлайн да обядват със свои приятели и дори непознати хора от цял свят. Но, в действителност, никога не сме виждали толкова самотно и тъжно мероприятие като хранене посредством компютър.

Така че, ако живеете близо до вашите близки и имате малко време за обедна почивка, изберете веднъж в месеца да обядвате с възрастната си майка или баба, вместо в стола или ресторанта. И бъдете сигурни, че ще ви посрещнат като на Коледа– със 7, 9 или 11 ястия.   

Снимка: W4wn.com

« назад

Напомняме ви, че дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право. Всяко копиране може да става само с писменото съгласие на "БГ ГРИЖА" ЕООД и цитиране на източника.

Всички права запазени© БГ ГРИЖА 2011 - 2024
Уеб дизайн от alphavision